Kókuszos szaloncukor házilag

Sokak kedvence a kókuszos szaloncukor, de aki nem annyira édesszájú, annak a boltiban kapható változata lehetséges, hogy kissé édes. A kókuszos szaloncukor házilag készítve kevesebb cukrot tartalmaz, így nem olyan émelygős. Néhány óra alatt rengeteg szaloncukrot készíthetünk akár mi magunk is, de a barátnőkkel egy pohár forralt bor mellett nagyon jó délutáni szórakozás.

A kókuszos szaloncukornak értelemszerűen fontos összetevője a kókuszreszelék és a keksz. A kókuszreszeléket keverjük össze darált keksszel, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot (esetleg édesítőszert) és kevés kókuszlikőrt. Ahhoz, hogy összeálljon a massza, szükségünk lesz még kókuszzsírra esetleg vajra. A kókuszzsír jobb választás, mint a vaj, mivel a vaj könnyen kicsapódik.

Kókuszos szaloncukor házilag

Kókuszos szaloncukor házilag

A hozzávalókat addig gyúrjuk, morzsoljuk, míg össze nem áll a massza. Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, esetleg kókuszlikőrt. A kókuszos szaloncukor házilag készítve akkor lesz a legfinomabb, ha néhány órát hagyjuk, hogy pihenjen, mielőtt beleforgatnánk az olvasztott csokoládéba. A kókuszos szaloncukorhoz nagyon jól illik az étcsokoládé.

A kókuszos szaloncukor házilag készítve is szép csomagolást igényel. Először zsírpapírba, utána csomagolópapírba, de akár vékony sütőpapírba is csomagolhatjuk. Ha a hozzávalókat bioboltból szerezzük be, akkor elmondhatjuk, hogy bio szaloncukrot csemegéznek a gyerekek, de a felnőttek is rajongani fognak érte.

  
Iktatva: Konyha, Receptek Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Otthon házilag 2013